Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kuszkuszos-sárgarépás lepény

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1.  Az alaplét felforraljuk. Beleforgatjuk a kuszkuszt, és fedő alatt duzzadni hagyjuk 10 percig. Közben a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a sárgarépát durvára reszeljük.
  2. Serpenyőben felhevítjük a vajat. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk 2 perc alatt. Hozzáadjuk a sárgarépát, és további 3 percig pároljuk. Megszórjuk a curryporral, kissé lepirítjuk, majd a kakukkfűvel és sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A kuszkuszt egy tálban összegyúrjuk a dinsztelt sárgarépával, a túróval és a tojással. Szükség esetén megsózzuk, megborsozzuk, majd bevizezett kézzel 8 db lepényt formálunk belőle, és a tapadásmentes serpenyőben felhevített olajon 2 adagban, közepes tűzön mindkét oldalukat megpirítjuk 3-3 perc alatt. Végül a lepényeket sütőpapírral leterített tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15 perc alatt. (A légkeverést ne kapcsoljuk be!)

isteni lepények >>>

fenséges TÓCSNI-VARIÁCIÓK >>>

sárgarépás fogások >>>

Megjegyzés

Salátával kiegészítve könnyű meleg vacsora lehet, de köretként is kínálhatod. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss