Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kuszkusszal töltött padlizsánkupola

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 nagy padlizsán
  • olaj a sütéshez
  • A kuszkuszhoz:
  • 1/2 bögre kuszkusz
  • 1/2 bögre víz
  • 1 teáskanál só
  • csipet sáfrány
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 citrom leve
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • A pirított fűszerekhez:
  • köménymag
  • koriandermag
  • pár szem feketebors
  • 2-3 teáskanál szárított paradicsom pesto
  • 2-3 teáskanál koriander pesto
  • A díszítéshez:
  • koriander
  • földimogyoró
  • citrom

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet, és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.

A köménymagot, az egész feketeborsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük.

1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve.

Ezután a fűszeres kuszkusszal megtöltjük a padlizsánnal bélelt szuflétálakat, a kilógó padlizsánszeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére. Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon.

Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestóból, majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss korianderzölddel.

Megjegyzés

Véleményem szerint ez egy látványos és finom étel, és mégsem ördöngösség elkészíteni.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss