Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Különleges meggyes piskóta

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 12 evőkanál forró víz
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg meggy
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 4 dl tej
  • A mázhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 4 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a forró vízzel, géppel kb. 5 percig keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, s újabb 5 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd nagyon óvatosan a felvert tojások fehérjének habját.

Egy nagyméretű tepsibe öntjük, előmelegített forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje már nem ragad.

Ekkor kivesszük, és rátesszük a meggyet. Visszatéve a sütőbe, kissé mérsékelve a lángot készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tésztára tesszük a krémet: a margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingot 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzáadva a többi tejet, felfőzzük, s kihűtjük. Összekeverjük a cukros margarinnal, és egyenletesen a tésztára simítjuk.

A mázhoz a margarint felolvasztjuk, csomómentesre elkeverjük a kakaóval és a porcukorral, és addig melegítjük, amíg folyékony lesz.

A krémre kenjük, kb. fél óra alatt megdermed. Tetszés szerint csíkokra szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss