Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Különleges fogyasztóteák

Az aromás fűszerek felgyorsítják az anyagcserét. Segítik a hormonok és az enzimek termelését, hogy mielőbb beinduljon a zsírégetés. Következzenek izgalmas ízű teák, áldásos hatással!
Csalántea – gyömbérrel

Hatása: Víztelenít és méregtelenít. Optimalizálja az anyagcserét és az emésztést. Az egész hormontevékenységet a zsírégetés szolgálatába állítja.

Elkészítése: Forraljunk fel két liter vizet, öntsük le bele 25 g csalánlevél teát. Hagyjuk ázni tíz percen át. Közben pucoljunk meg 2 dkg friss gyömbért, reszeljük le, és tegyük kancsóba vagy termoszba. Szűrjük rá a teát. Kevés mézzel ízesíthetjük.

Mate tea – kardamommal

Hatása: Csökkenti az éhségérzetet, erőt ad azokon a napokon, amikor koplalunk vagy kevesebbet eszünk. Csekély koffeinje aktivizálja az anyagcserét, beindítja a zsírégetést és a víztelenítést segítő enzimek működését. A kardamom pedig munkára fogja az emésztő enzimeket, amely gyorsan feltörik a zsírraktárakat.

Elkészítése: Törjünk össze 10 szem kardamomot, reszeljük le egy fél citromhéját. Mindkettőt tegyük fel főni 2 liter vízben. A főzettel 3 perc után öntsünk le 20 gramm mate teát. Hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le.

Lapacho tea –  ánizzsal

Hatása: A lapacho az indiánok ősi gyógyszere. Segíti az emésztést, optimalizálja az anyagcserét. Tartalmaz kalciumot, vasat, szelént, erősíti az immunrendszert.

Elkészítése: Egy nagyobb fahéjdarabot és 2 evőkanál ánizsmagot törjünk össze mozsárban. Jó 2 liter vízzel forraljuk fel, hagyjuk egy percen át gyöngyözni. Majd a leszűrt lével forrázzunk le 20 gramm lapacho teát. Hagyjuk állni körülbelül 5 percet.

Zöld tea – citromfűvel

Hatása: Fokozza a fehérje anyagcserét, regenerálja és tisztítja a bélflórát. Javítja az epeműködést és az emésztést. A citromfű megnyugtatja a gyomrot.

Elkészítése: Teáskanálnyi citromfüvet és 15 gramm zöld teát forrázzunk le 2 liter vízzel. Hagyjuk úgy 3 percig ázni. Szűrjük le. Fogyasztás előtt
csészénként adjunk hozzá 1 kávéskanál mézet.

Rooibush tea – szegfűszeggel

Hatása: Szabályozza a vese- és az epeműködést, oldja a görcsöket. Aktivizálja a zsíranyagcserét, optimalizálja a gyomorsav-szintet. Megszabadít a hordóhastól, és nem utolsó sorban fokozza a boldogsághormon termelését.

Elkészítése: Mozsárban törjünk durvára 2 evőkanál köménymagot és 5 szem szegfűszeget. Jó két liter vízzel fõzzük fel, egy percen át hagyjuk gyöngyözni. Szűrjük le a főzetet, és forrázzunk le vele 20 gramm rooibush teát. Tíz perc múlva újból szűrjük le.

Ezek is érdekelhetnek