Az epertorta elkészítéséhez vizespiskótát sütünk. Ehhez a tojás sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A sárgájához hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a sütőport, a cukrot, majd jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük.
Három részre osztva egyenként kisütjük nagyméretű tortaformában. Ha esetleg kisebb vagy közepes a tortaforma, akkor lehet kevesebb mennyiséggel dolgozni, vagy 4 lapot sütni. Közepes hőmérsékleten (170 fok) kb. 25 perc alatt sül meg.
Amíg sül a piskóta, a főzött krémhez a hozzávalókat lábasban felfőzzük, majd félrerakjuk hűlni. Közben néha megkavarjuk, hogy sima maradjon.
A vajat a porcukorral habos és könnyű krémmé keverjük botmixerrel, majd megszínezzük 1 kávéskanál ételszínezővel. A főzött krémet és a vajkrémet összekeverjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett és apróra vágott eperkonzervet. Az így elkészített epres krémet a piskótalapokra kenjük. Úgy osszuk el, hogy az utolsó, legfelső lapra is kerüljön az eperkrémből.
Felverjük habverővel a tejszínt a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a fixálóval (2 dl tejszínhez 1 tasak fixáló), és bevonjuk az oldalát, tetejét. (A tejszínhabot a végén meleg vízbe mártott késsel érdemes elsimítani óvatosan, hogy egyenletes és sima legyen, majd tortadíszítővel tovább díszíthetjük.)
Végül eperszemeket rakunk rá, és csokidarával meghintjük a tetejét. (Lehet másként is díszíteni, csak ügyesség és fantázia kérdése.)