Elkészítés: 1. A tésztához a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött felolvasztjuk. A kávét elkeverjük 2 evőkanál kakaóval. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukor felét. A sárgákat a maradék cukorral és a vaníliapéppel krémesre keverjük, beledolgozzuk a megolvadt csokoládét és a kakaós kávét. Beleforgatjuk a tojáshabot. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük.
3. Tiszta konyharuhára szórjuk a maradék kakaóport. A tésztát ráborítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztát a konyharuha segítségével feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
4. A krémhez a zselatint vízbe áztatjuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, és összekeverjük a mascarponéval, a cukorral, a narancshéjjal és a likőrrel. A narancslevet és a citromlevet felmelegítjük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és feloldjuk a gyümölcslében. Összedolgozzuk a répás krémmel, és betesszük a hűtőbe. Amikor elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe forgatjuk. Még 30 percig a hűtőben pihentetjük.
5. A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet úgy, hogy a széleken 1-1 cm-t szabadon hagyunk. Feltekerjük, és ismét betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
6. A díszítéshez a marcipánt vékonyra nyújtjuk, csillagokat szaggatunk ki belőle. A tekercset a marcipáncsillagokkal, illetve ízlés szerint díszítjük.