A tésztát a tálba tesszük, és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 15 percig állni hagyjuk. Közben néhányszor villával megkeverjük.
Az öntethez összekeverjük a meghámozott, felaprított gyömbért, a kimagozott, kierezett, finomra vágott csilit, a borecetet, a szójaszószt és a kétféle olajat.
A megtisztított répát zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük a megmosott, felszeletelt uborkával. Hozzákeverjük a leszűrt, lecsepegtetett tésztát, valamint az öntet felét, végül kézzel beleforgatjuk a kisebb darabokra tépett salátát és a felaprított mentát.
A már megfőtt vagy megsült csirkét falatnyi darabokra vágjuk, és összekeverjük a megmaradt öntettel. A tésztás salátára halmozzuk, és néhány mentalevéllel, csilikarikával, valamint a szezámmaggal megszórva tálaljuk.