Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricával töltött pulykamell tejszínes hagymamártással

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet pulykamellfilé
  • őrölt bors
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál liszt
  • 3 dl tejszín
  • cukor
  • ecet
  • A körethez:
  • 40 dkg mexikói zöldségkeverék

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A kukoricához hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, a tojást, az aprított petrezselymet, majd sóval, borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, a pulykaszeletekre halmozzuk, végül a húsokat félbehajtjuk, és hústűvel összetűzzük.

Kívülről is megsózzuk, majd forró vajon köröskörül pirosra sütjük. A megsült húsokat kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig megfuttatjuk az aprított vöröshagymát.
Megszórjuk liszttel, összekeverjük, felöntjük a tejszínnel, visszatesszük a töltött pulykamellet, és készre pároljuk, míg a hagymamártás krémesre fő. Sóval, borssal, pici cukorral és ecettel ízesítjük.

Kevés olajon megpároljuk a mexikói zöldségkeveréket, majd a félbevágott pulykamellekkel és a tejszínes hagymamártással kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss