Előkészítés: A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk, „kalapját ” levágjuk, félretesszük.
A paradicsom húsát kivájjuk, a belső oldalát sózzuk, borsozzuk, és szájjal lefelé egy tálcára borítjuk, hogy a fölösleges nedvesség kicsurogjon belőle. A kukoricát lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kukoricát, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomokat megtöltjük az elkészített töltelékkel. Sütőlapot kikenünk vajjal. Ráhelyezzük a paradicsomok levágott kalapját, s mintegy talpként használva mindegyikre ráültetünk egy-egy töltött paradicsomot, megszórjuk a sajttal, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. A petrezselyemlevelekkel díszítve melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre