Előkészítés: A kukoricát megfőzzük, leöblítjük hideg vízzel, és a csövekről levágjuk a szemeket. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és mogyorónyi kockákra vágjuk. A húsos szalonnát csíkokra vágjuk. A zsemlét kockákra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk egy leveses fazékban, hozzáadjuk a sárgarépát, kicsit pirítjuk, majd beletesszük a kukoricát, a zöldborsót és felöntjük a húslevessel. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, és fél óra hosszat lassú tűzön lefedve főzzük. A zsemlét megpirítjuk a vajban, hozzákeverjük a fokhagymát. A levest a fokhagymás pirított zsemlekockával, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre