Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás-sajtos tepsis csirkemell burgonyapürével

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • őrölt bors
  • 4 mokkáskanál mustár
  • 1 dl olaj
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 piros színű kliforniai vagy kápia paprika
  • 1 csokor bazsalikom
  • 18 dkg füstölt sajt
  • A krumplipüréhez:
  • burgonya
  • tej
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfiléket kiklopfoljuk, de csak félujjnyi vastagságúra, mert ha vékonyak, akkor túlsülnek és kiszáradnak. Sóval, borssal fűszerezzük, bekenjük mustárral. Forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd tepsibe tesszük.

Elkészítjük a sajtos-kukoricás
ragut. A jól lecsepegtetett kukoricát tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és paprikát, az aprított bazsalikomot és a kisebb kockára darabolt sajtot. Az egészet jól összekeverjük, az előkészített hússzeletekre halmozzuk.

180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és tejjel-vajjal összetörjük, krémesre keverjük.

A kukoricás csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss