Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás pulykanyárs

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 2 db kukorica (fagyasztott)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek olívaolaj
  • A salsához:
  • 4 db paradicsom
  • 1 db újhagyma
  • 1-2 ág koriander
  • 1 db lime
  • 2 ek olívaolaj
  • A mártogatóshoz:
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg tejföl
  • fél csokor petrezselyem
  • fél csokor snidling

Elkészítés

  1. A salsához kereszt alakban bemetsszük a paradicsomokat, forrásban lévő vízbe mártjuk őket néhány másodpercre, majd meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk mindet. A megtisztított újhagymát felaprítjuk. A megmosott, megszárogatott koriandert durvára vágjuk. Az előkészített alapanyagokat egy tálba tesszük, meglocsoljuk a lime kifacsart levével, valamint az olívaolajjal, és összeforgatjuk. Végül egy kevés sóval ízesítjük.
  2. A mártogatóshoz simára keverjük a joghurtot a tejföllel, a finomra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, továbbá egy kevés sóval.
  3. A nyársakhoz a húst megmossuk, szárazra töröljük, és felkockázzuk. A kukoricát félpuhára főzzük, azután felvágjuk kb. 4 cm-es darabokra. A paprikát félbe szeljük, kimagozzuk, a húsát nagyobb darabokra vágjuk. Az előkészített alapanyagokat vízbe áztatott fanyársakra húzzuk felváltva, megsózzuk, megborsozzuk őket, és megpirítsuk a felforrósított olívaolajon. Azután mindet tepsibe tesszük, és a 180 fokos sütőben 5-8 percig sütjük. A salsával és a mártogatóssal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss