Előkészítése: turmixgép poharába öntöm a hozzávalókat a következő sorrendben: tojás, fele tej, liszt, só. Ha ez a keverék már sűrű, akkor öntöm hozzá a maradék tejet, az olajat és a szódavizet, majd további egy percig keverem.
Elkészítése: a szemes kukoricát ledarálom és a finomra metélt kaporral együtt belekeverem a palacsintatésztába. A palacsintát olaj hozzáadása nélkül egyenként megsütöm, majd tűzálló tálban egymásra rakom. A tejszínt soronként rálocsolom, lefedem és a sütőben addig forrósítom, amíg csak meg nem duzzad a palacsinta, illetve az összes tejszínt be nem szívja. Tortaként szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre