Elkészítés: A kenyeret kis kockákra vágjuk, vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A kukoricát lecsepegtetjük, durvára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A paradicsomot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk.
A darált húst a kenyérrel, a kukoricával, a vöröshagyma felével és a tojással összekeverjük, sóval, borssal, a fokhagymával és a finomra vágott korianderrel ízesítjük.
A masszából nedves kézzel kis golyókat formázunk. Az olajat felforrósítjuk, és a húsgolyókat megsütjük benne.
Serpenyőben felforrósítjuk a 2 evőkanál olajat, a maradék hagymát üvegesre pároljuk benne, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk (ízlés szerint turmixolhatjuk is).
A pici húsgolyókat a paradicsomos szósszal tálaljuk vendégvárónak, partifalatnak.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre