Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás-kolbászos pizza

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához elvegyítjük el a lisztben a sót és az élesztőt. Hozzákeverjük az olajat, majd apránként hozzácsorgatunk kb. 3 dl langyos vizet, és sima, rugalmas, puha felszínű tésztává gyúrjuk. A tetejét belisztezzük, letakarjuk, és meleg helyre téve hagyjuk a kétszeresére kelni.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kettéosszuk, majd a két tésztabucit egy-egy 3 mm vastag körré nyújtjuk. A tésztalapokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tejfölt simára keverjük egy kevés sóval, hozzáreszeljük a meghámozott fokhagymagerezdeket, és elkeverjük.
  3. A tésztákat tejföllel megkenjük úgy, hogy a körök széleit 1,5-2cm-es sávban üresen hagyjuk. Rájuk karikázzuk a meghámozott kolbászt, megszórjuk a lecsepegtetett kukoricával, végül a tetejükre tépkedjük a szintén lecsepegtetett mozzarellát.
  4. A pizzákat 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12-15perc alatt készre sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. Fejes vagy zöldsalátát kínálhatunk mellé.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss