Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás húspogácsa

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és csepegtetjük, majd áttörjük, végül a vajjal és a tejjel összedolgozzuk. Beleforgatjuk a felkockázott csirkehúst, a finomra vágott petrezselymet, a sajtot és a kukoricát. Összegyúrjuk, és 8 db lapos pogácsát formázunk a masszából.

2.

Mindet megforgatjuk a habosra kevert tojásban, majd a zsemlemorzsában. Felforrósítjuk az olajat, és két adagban aranyszínűre sütjük benne a húspogácsákat. Végül mindet papírtörlőre szedjük.

3.

A paradicsomot megmossuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított salátaleveleket, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal, majd alaposan összeforgatjuk. Ezt a frissen sült húspogácsák mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss