A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és csepegtetjük, majd áttörjük, végül a vajjal és a tejjel összedolgozzuk. Beleforgatjuk a felkockázott csirkehúst, a finomra vágott petrezselymet, a sajtot és a kukoricát. Összegyúrjuk, és 8 db lapos pogácsát formázunk a masszából.
Mindet megforgatjuk a habosra kevert tojásban, majd a zsemlemorzsában. Felforrósítjuk az olajat, és két adagban aranyszínűre sütjük benne a húspogácsákat. Végül mindet papírtörlőre szedjük.
A paradicsomot megmossuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított salátaleveleket, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal, majd alaposan összeforgatjuk. Ezt a frissen sült húspogácsák mellé kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!