Elkészítés: 1. A liszteket összekeverjük, majd a fokhagymát belereszeljük. A felfuttatott élesztőt a tejjel, és langyos sós vízzel, a dagasztógép táljába töltjük a liszttel együtt. A tejfölt és az olajat a dagasztó-menet közben tesszük bele. Géppel jól bedagasztjuk, és 1 órán át letakarva meleg helyen kelesztjük.
2. Lisztes asztalra borítjuk, átgyúrjuk. 2 részre vágjuk, majd kinyújtjuk kb. 25 cm átmérőjű körökké. Görgős vágóval körönként 8 cikkre vágjuk. Langyos helyen kelesztjük kb. 1 órán át.
3. Megkenjük a tetejét tejjel, megszórjuk a szezámmaggal, és 180 C-on szép pirosra sütjük kb. 15-18 perc alatt. Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük tejjel, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre