Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás-fetás töltött avokádó

MME MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 2 érett avokádó
  • 8 szem koktélparadicsom
  • 10 dkg feta
  • Az öntethez:
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 citrom
  • 3 szál friss bazsalikom
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Elkészítés: A petrezselymet, a metélőhagymát és a bazsalikomot durvára vágjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a fokhagymát. Az egészet finomra turmixoljuk. Az öntetet egy nagyobb keverőtálba tesszük, citromlével, borssal és kevés sóval ízesítjük.

Az avokádókat kettévágjuk, a magot kivesszük belőle, majd kiskanál segítségével kiszedjük a húsát.

A kockára vágott avokádóhúst, a fetasajtot, a leöblített kukoricát és a cikkekre vágott apró paradicsomot az öntetbe forgatjuk. Az avokádó héjába visszatöltjük a salátát, és tálalás előtt hűtőbe téve jól lehűtjük.

Tálaláskor körülöntjük a maradék öntettel, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Bonduelle - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss