Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás csirkemell zöldséges rizzsel

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg konzerv kukorica
  • 10 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 30 dkg vékonyra szeletelt füstölt bacon
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • A zöldséges rizshez:
  • 2 tasak előfőzött rizs (25 dkg)
  • 2 evőkanál étolaj
  • vegyes zöldség (borsó, répa, kukorica)
  • 1 fej lilahagyma
  • petrezselyem
  • ételízesítő

Elkészítés

Elkészítás: A felkockázott csirkemellfilét némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, összekeverjük a kukoricával, a picire vágott metélőhagymával és a reszelt sajttal. Az öntethez felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, összekeverjük, majd belekeverjük a húst is.

A sütőformát először sütőpapírral, majd a baconcsíkokkal béleljük ki úgy, hogy a szélük kilógjon, amit majd a végén ráhajtunk a tetejére. Beletöltjük a húsos keveréket, ráhajtjuk a szalonnát, és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. A végén, a fóliát levéve rápirítunk egy kicsit a tetejére.

Ha kicsit hűlt, kiborítjuk a formából, majd szeleteljük.

A rizst sós vízben megfőzzük, a zöldségeket megpároljuk, ízesítjük, majd összekeverjük a rizzsel. Végül hozzáadjuk az olajat, a kockákra vágott hagymát és az apróra vágott petrezselyem zöldjét is.

A kukoricás csirkemellel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss