Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás-babos taco saláta chilis paradicsommártással

MME MME
1 3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 doboz konzerv vörösbab
  • 2 kisebb piroshúsú paprika
  • 1 nagyobb jégsaláta
  • 1 csokor korianderzöld
  • A tortillához:
  • 40 dkg kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • olaj (a sütéshez)
  • A mártáshoz:
  • 3 dl paradicsomlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor tavaszi hagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 chilipaprika
  • 2 szál friss bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés: A leöblített kukoricát és vörösbabot a csíkokra vágott salátával és piroshúsú paprikával, az apróra vágott korianderzölddel lazán összeforgatjuk, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

Ezután felhevített olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott tavaszi hagymát, majd chilipaprikával, bazsalikommal, kevés sóval ízesítjük. Felöntjük paradicsomlével, jól kiforraljuk, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük, és pár pillanat alatt készre forraljuk.

Közben a kukoricalisztet elkeverjük a sütőporral, kevés sóval ízesítjük, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy gyúrható keménységű tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán simára dolgozzuk, majd tiszta konyharuhával letakarva félt órát pihentetjük.

A tésztát 8 részre osztjuk, majd a nagyobb palacsintasütő átmérőjének megfelelő, kerek lapokká nyújtjuk. A tortillákat kevés olajjal kikent palacsintasütőben megsütjük.

Tálaláskor a forró torillákat megtöltjük a salátával, és meglocsoljuk a chilis paradicsommártással. A megmaradt mártást külön tálkában adjuk mellé.

Megjegyzés

Tálaláskor vékony csíkokra vágott sült csirkemellet is keverhetünk a salátába.

Fotó: Bunduelle - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss