Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás-babos csirkemell

MME MME
4/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, meghintjük sóval és (frissen) őrölt borssal. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát tenyérrel kissé szétlapítjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és apróra felkockázzuk. A kukoricát és a babot bő vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a fokhagymagerezdeket, halvány barnára pirítjuk, és kidobjuk (meg ne égjenek, mert keserű lesz tőlük az olaj és az étel!). Beletesszük a húsdarabokat, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (4+4 perc). Alájuk öntjük a bort, erős tűzön hagyjuk elpárologni, majd lefedjük, és mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk (15 perc). Közben a vajban/margarinban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a csípős paprikát, a paradicsompürét és 1,5 dl vizet, jól összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A paprikát, a kukoricát és a babot a kész mellekhez adjuk, és összeforrósítjuk. A húst előmelegített tálra rendezzük, köré-mellé szedjük a köretet, és részben bevonjuk a csípős mártással. Tetejét megszórhatjuk vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 585 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek