Robotgéppel a vajat, a tojást, a cukrot habosítjuk. Közben összekeverjük a lisztet és a sütőport.
Beletesszük a vajas alapba a tejet, a liszttel összekevert sütőport és 2-3 perc alatt simára keverjük, majd szilikonos vagy kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
A meggyet kimagozzuk és lisztbe hempergetve (hogy ne menjen le az aljára), rátesszük a tésztára.
Alul-felül légkeverésesre állítjuk a sütőt, 170 fokon 20-25 percig sütjük.
Azért ez a kedvencem, mert lisztérzékenyek és nem lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Nem érződik az izén, hogy diétás, így a családnak is bármikor megcsinálhatom. - Balázsné25
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!