hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricalepény (tócsni)

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csilipaprikát félbevágjuk, kikaparjuk belőle a magokat, és felaprítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A kukoricát leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a csilit, a hagymát és a kukorciát. Hozzáadjuk a tojást és a tejet, alaposan összekeverjük, majd megsózzuk és megborsozzuk.
  3. Egy kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és egy evőkanál segítségével kis halmokban beletesszük a masszát. A lepények mindkét oldalát megsütjük, és egy konyhai papírtörlőre szedjük.
  4. Mártogatóssal, tejföllel vagy salátával tálaljuk.

Gasztrogabó receptjei >>>

Gasztrogabó blogja >>> 

Megjegyzés

A csilit akár ki is hagyhatjuk, belőle vagy használhatunk helyette piros húsú (édes) paprikát. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss