Egy kapcsos tortaformát előkészítünk ( 26 centiméter átmérőjű ).
3 dl tejet elkezdünk felforralni. Az előmelegített tejbe beletesszünk 6 evőkanál kukoricadarát, és megfőzzük folyamatos keverés közben. Amikor megfőtt beletesszük a mézet vagy a cukrot, és jól összekeverjük (én még csak mézzel készítettem).
Miközben a kukoricadarát készítjük, elkezdjük melegíteni a tejet a zabpehely részére. A már majdnem forró tejbe beletesszük a zabpelyhet és megfőzzük (kb.4-5 perc a forrástól számítva). Amikor kész beletesszük a kevés hideg tejjel és cukorral – ha azzal készítjük - elkevert csoki pudingot és összefőzzük. Ha mézet teszünk bele, amikor megfőtt a zabpehely a tűzről levéve keverjük bele.
A zabpehely kb. 2/3-dát beletesszük a tortaformába és egyenletesen elterítjük és kiskanállal, mint ha fagyi gombócot szednénk, a kukoricadara gombócokat enyhén belenyomjuk a zabpehely rétegbe (fontos, hogy egybe maradjon a gombóc és azonnal el kell kezdeni csinálni, amikor a tűzről levettük a zabpelyhet), végül pedig a maradék zabpelyhet szépen elterítjük a kukoricadarás rétegre.
A zabpehely rétegre csoki reszeléket szórok vékony rétegben (és/ vagy vékony étcsokoládé darabokat is tehetek rá).
Miközben a zabpelyhet készítjük a 35 dkg mirelit erdei gyümölcs keveréket lassú tűzön elkezdem melegíteni annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje. Díszítéshez félreteszek valamennyit. Amikor elkezd forrni, akkor beleöntöm a kevés hidegvízzel és cukorral elkevert vaníliás pudingot, és megfőzöm óvatosan keverve, hogy a gyümölcs darabok, amennyire lehet egészben maradjanak. Amikor levettem a tűzről azonnal rá kell önteni a csoki rétegre, hogy az egy kicsit megolvadjon és vékony csoki réteget képezzen, majd egyenletesen szétkenem.
Hagyom kihűlni és ez idő alatt elkészítem a tejszínhabot, majd rákenem a erdei gyümölcs rétegre és csoki reszelékkel, és a félretett gyümölccsel díszítem.
A receptet és a fotót SGyula felhasználónk küldte. Köszönjük!