Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricabundás halszeletek burgonyasalátával

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A salátához a burgonyát megmossuk, majd héjában megfőzzük. Leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután meghámozzuk, felkarikázzuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott lila hagymát. Az ecetet a porcukorral meg egy kevés sóval 6 dl vízben elkeverjük, és a hagymás krumplira öntjük. A salátát betesszük a hűtőbe.
  2. A halfilét megmossuk, szárazra töröljük, és szeletekre vágjuk. A szeleteket bepanírozzuk: kukoricalisztbe forgatjuk, majd a villával felvert, megsózott tojásba, végül a durvára tört kukoricapehelybe. A pelyhet rányomkodjuk a halra.
  3. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a halszeleteket, majd konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk. A burgonyasalátával tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss