hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplival kovászolt káposzta

90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A kovászoláshoz 5 literes üveget használtam. A kovászolt káposzta mennyisége pontosan elég volt egy 12 literes bográcsnyi toroskáposzta elkészítéséhez.
A káposztát csíkokra vágtam. (lehet gyalulni is, de családom jobban szereti szálasan, mégis nagyobb csíkokban a káposztát. Az üveg aljára, közepére, és tetejére is tettem szárított kaporszárakat (ezeket nyár elején tettem félre kizárólag kovászolt zöldségfélékhez) valamint krumpliszeleteket. A káposztához hozzákevertem a félkarikára vágott vöröshagymát, és a vékonyabb csíkokra vágott fokhagyma gerezdeket, majd elosztottam az üvegben, rétegesen. A réteg közé újabb kapor-, zöld fűszer-, és krumpliréteg is került. Az egész üveg felöntésére 2 liter meleg (nem forró) vízre volt szükség, amiben feloldottam 2 evőkanál sót. Tetejét műanyag fagyisdoboz fedeléből kivágott kereszttel szorítottam le.

Megjegyzés

Kedden tettem napra, és szombat délelőttre a toros káposzta főzésére készült el. ! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss