Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplitorta pirított gombával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szálasra vágott burgonyát terítsük kiolajozott tepsibe. Nyomkodjuk le, hogy a szálak összeálljanak, majd süssük pirosra. Terítsük deszkára, és vágjunk belőle téglalapokat.
  2. A megtisztított, nagy cikkekre vágott gombát pirítsuk meg nagy lángon a felforrósított olívaolajon. Szórjuk meg a liszttel, pirítsuk le kissé, majd öntsük hozzá a tejszínt. Sózzuk és borsozzuk meg, majd forraljuk 3 percig. Végül forgassuk hozzá a finomra vágott kaprot és petrezselymet.
  3. Helyezzünk egy burgonyalapot meleg tányérra, kanalazzunk rá a gombából és egy keveset a mártásból. Borítsuk be egy másik burgonyalappal. Díszítsük a tetejét néhány gombacikkel, és locsoljuk körbe a mártással.
A szalmaburgonyát készíthetjük olajjal kikent tepsiben is. Még látványosabb az étel, ha 3 burgonyaréteggel kétemeletesre tálaljuk. Egészen különleges ízhatását érünk el, ha néhány szem erdei gombát a mártásba forgatunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss