Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplistészta (grenadírmars) baconnel és vörösborral

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megpucolom, kis kockára vágom, a hagymákat aprítom, a többit apróra vágom.

Egy mély serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd a paprikákkal, paradicsommal, végül a krumplival tovább dinsztelem. Sózom, s bőségesen megszórom borssal és pirospaprikával, öntök rá egy kevés vizet, épp hogy ellepje. Főzöm, időnként megkeverem. A végefelé hozzáöntöm a bort.

Közben megfőzöm a tésztát, leszűröm, a krumplihoz keverem, összeforgatom.

Csalamádéval tálalom.

Megjegyzés

Hátha valaki még sem ismeri ezt az ételt (grenadirmars = krumplis tészta). Bár a korombeliek gyakran találkoztak vele a menzán, a katonaságnál vagy az üzemi étkezdékben. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss