Egy kb. 2 literes lábosba 3 evőkanál olajat teszünk. Amíg melegszik, apróra vágjuk a vöröshagymát. Amikor az olaj felhevült, öntsük bele a tarhonyát, és magas lángon pirítsuk, amíg zsemleszínű nem lesz.
Ha ez kész, adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk kisebb lángon. E közben pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel apróra. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, húzzuk le a lábost a tűzről, és kissé hagyjuk hűlni. Szórjuk meg 2 teáskanálnyi pirospaprikával, borssal (ez elhagyható, keverjük el, majd amint visszatettük a tűzre, öntsük fel vízzel. Sózzuk meg, fedjük le, és főzzük 5 percig. Ekkor adjuk hozzá a burgonyát, főzzük 15-20 percig, vagy amíg a tarhonya meg nem puhul.
Amikor kész, kóstoljuk meg, és sózzuk még, ha szükséges. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel, esetleg egy kanál tejföllel lágyítva az ízeket.
Időt spórolhatunk meg, ha forró vízzel öntjük fel a tarhonyát. Gazdagíthatjuk a levest 1 leveskockával vagy kevés füstölt kolbásszal. Vannak, akik sárgarépát is tesznek bele.
Ha túl hígnak ítéljük meg a levest, amikor elkészült, ne aggódjunk, mert a tarhonya dagadni fog még a lében. - katakonyhaja
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!