Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis-szalonnás lecsó

MME MME
4.7/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó vízbe tesszük, lehűtjük, lehúzzuk a héját, és a húsát cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Megmossuk, és megtisztítjuk a burgonyákat, ha szükséges félbe, vagy negyedbe vágjuk.

Elkészítés: Lábasban zsírjára pirítjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és 1 dl vizet öntünk rá. Beletesszük a burgonyákat, sózzuk, és ízlés szerint erős paprikát is teszünk bele. 10 percig lefedve pároljuk. Beletesszük a paprikát, ha kell, pici vizet adunk hozzá, és további 5 percig pároljuk, de már nem kell a fedő. Amikor a paprika félig puha, mehet bele a paradicsom, ha szükséges, megsózzuk. Még 5-10 percig puhítjuk, és elkészült.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 356 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss