Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk. A zöldbabot gőzölőtárcsán puhára gőzöljük.
A hagymát finomra vágjuk és lepirítjuk a zsiradékon, meghintjük a paprikával, hozzátesszük a húst, és erős tűzön elkezdjük lepirítani. Közben ízesítjük a lecsóval, fokhagymával, majorannával, sóval. Kevés víz hozzáadásával folyamatosan lepirítjuk, míg sűrű szaftja nem lesz a húsnak.
Egy tűzálló tálat/tepsit kikenünk zsiradékkal, meghintjük prézlivel, és lerakjuk a krumpli felét vékonyra szelve. Erre jön a hús fele, rá a zöldbab fele, amit megkenünk 1 pohár tejföllel, és folytatjuk a rétegezést még egyszer. A tetejét meghintjük prézlivel, és 200 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre