Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis rakott csirke

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplis rakott csirkéhez egy magas falú tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenünk, és a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A krumplit meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát is felkarikázzuk, a csirkemellet szeletekre vágjuk.
  3. A krumpli felét leterítjük a tepsibe, megsózzuk, mrgborsozzuk, rárakjuk a csirkemellet, azt is megsózzuk, megborsozzuk. Erre rétegezzük a paprikát, a paradicsomot és a hagymakarikát. Meglocsoljuk a nagy doboz tejföllel, majd befedjük a krumplival. Fóliával lefedve 45 percen át sütjük.
  4. Ha a krumpli és a hús is megpuhult, a fóliát levesszük a rakottasról, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal és a kockára vágott baconnel. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a sajt és a bacon megpirul.
  5. Kiváló egytálétel, fogyaszthatunk mellé házi csalamádét vagy kovászos uborkát.

Nézd meg videón, hogyan készül a krumplis rakott csirke!



Megjegyzés

Ha biztosra akarsz menni, akkor főzd elő egy kicsit a krumplit. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss