Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis lángos pofonegyszerűen

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplis lángos elkészítéséhez a krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Ha már meg tudjuk fogni, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük egy keverőtálba.
  2. Beleütjük a 2 tojást, beletesszük az átnyomott fokhagymát, a tejfölt, majd beleszórunk némi lisztet. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szerecsendiót is teszünk bele. Villával elkezdjük összedolgozni, addig, hogy csomómentes legyen - ha kell, szórunk bele még egy kis lisztet, amennyit felvesz. Kézzel formázható, a nokedlitésztánál jóval sűrűbb masszát kell kapnunk, ami nem folyós.
  3. Serpenyőben olajat hevítünk. Vizes kézzel kiveszünk egy evőkanálnyi mennyiséget a lángostésztából, lángos formára nyomogatjuk, a forró zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel bélelt tálba szedjük. Tálalhatjuk magában, fokhagymával, de akár reszelt sajttal, tejföllel, ketchuppal is. 

    Ajánljuk még: 

10+1 LÁNGOS, AMI SOKKAL JOBB, MINT A STRANDOS 

 ÍME A LEGFINOMABB HÁZI SAJTOS-TEJFÖLÖS LÁNGOS NÉMETH ÁDÁMTÓL 

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! 

Megjegyzés

Én lángos fan vagyok, amit párom néha már nagyon un. Keleszteni, éleszteni nem tudok, ezért találtam ki ezt az összeállítást. Nekem bejött, gyakran készítem, csak úgy, este egy jó citromos teával, inkább pohár borral, de váratlan vendég érkezésekor is pár perc alatt összedobható.

A fokhagymát el lehet hagyni, én azért zúzom bele, mert így nem kell bíbelődni a külső kenéssel, az ízben pedig benne van. Ha bekeverek egy adag tésztát, és nem sütöm ki mindet, egy zárható edényben beteszem a hűtőbe, 1-2 napig eláll. Az esti sütésből megmaradt pár darab másnap reggel hidegen is kellemes reggeli.

Gyakran csülkös bableves mellé is ezt eszem, kenyér helyett! Jó étvágyat, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss