Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis lángos fokhagymás tejföllel

120 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 15 nagyobb darabhoz:
  • 90 dkg finom liszt
  • 5 szem krumpli (55-60 dkg)
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • olaj
  • 2 csomag száraz élesztő (zöld)
  • Valamint:
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4,5 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat megpucolom, felkockázom, és sós vízben puhára főzöm. Leöntöm a vizet róla, és azonnal áttöröm krumplinyomóval. Felöntöm a tejjel és a tejföllel.

A keveréket áttöltöm a kenyérsütőgépbe (ha nincs, akkor egy nagyobb tálba), mehet bele 0,5 dl olaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, a liszt és az élesztő. 1,5 óráskeverő, kelesztő programra állítom (vagy simára gyúrom, puha legyen, és meleg helyen duplájára kelesztem).

Ha megkelt, olajat öntök egy tálcára, erre teszem a tésztát, olajos kézzel és késsel szétosztom.

Magasabb serpenyőben legalább 1 l olajat hevítek, olajos kézzel egy-egy adagot kihúzogatok, megformálom, majd beleteszem az olajba, és a kiszedőcsipesszel azonnal utánanyúlok, az olaj alá nyomom egy kicsit (ettől azonnal felhólyagosodik), ezután pár percig sütöm mindkét oldalát.

A tejfölt a zúzott fokhagymával és egy kis sóval összekeverem, és ezt teszem a lángosokra.

Megjegyzés

Nagyon olcsó, kiadós, ha nem húzogatjuk ki, hanem pufibb darabokat sütünk, lekvárral fánknak is elmegy. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss