Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laktató krumplis-kolbászos pite: Martha Stewart receptjét ki kell próbálnod!

default user icon
MME
Ebédre vagy vacsorára, de akár reggelire is szuper választás ez az omlós tésztájú, krémes töltelékkel sütött sós pite. A jóllakottság garantált!

Martha Stewart rendszeresen oszt meg közösségimédia-oldalain érdekes konyhai és háztartási praktikákat, tippeket, trükköket, és persze jobbnál jobb recepteket. Nemrég készítette el ezt az extra krémes, szuper laktató sós pitét, azaz quiche-t. Íme a recept és az elkészítés módja.

 

Martha Stewart krumplis-kolbászos sós pitéje

Hozzávalók (8 szelethez):

  • 1 adag pitetészta 
  • 1 ek. vaj
  • 20 dkg salsiccia (olasz sütni való kolbász)
  • bors
  • 6 db tojás
  • 2,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 db nagy méretű burgonya
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítése:

 

  1. A pitetésztát egy kb. 22 cm-es körré nyújtjuk, és beletesszük a sütőformába, úgy, hogy pereme is legyen. Sütőpapírral lefedjük, szórunk rá babot nehezékként, és a 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük kb. 15 percig.
  2. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kolbászt, sózzuk, borsozzuk, és világosra pirítjuk 8-10 perc alatt.
  3. A tojásokat kikeverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a kolbászt, a felkockázott burgonyát, a lereszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  4. A tölteléket az elősütött alapra öntjük, és további 40-45 perc alatt készre sütjük a pitét.  

Mindmegette tipp

Olasz kolbász helyett darált hússal is elkészíthetjük a pitét.

Még több ellenállhatatlan sós pite recept a Mindmegettén>>> 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss