Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis fasírt (gluténmentes) zellersalátával

MME MME
1
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomra darált sertéshús
  • 40 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál gluténmentes ételízesítő
  • őrölt bors
  • édes nemes paprika
  • A zellersalátához:
  • 80 dkg zellergumó
  • 1 kis pohár tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál 10 %-os ecet
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát aprófogú reszelőn lereszelem. A darált húst, az ételízesítőt, a borsot és a paprikát rászórom. Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát hozzáadom, végül beleteszem a tojásokat és a sót, jól összegyúrom.

Kb. 40 gombóc készíthető belőle (ne legyenek nagyok a gombócok, mert a nyers krumplinak is át kell sülnie a hússal együtt). Forró olajban világosbarnára sütöm.

A zellergumót megtisztítás után vékony csíkokra vágom, és sós vízben (kb. 2 liter) puhára főzöm.

Másik edényben 2 liter vízhez adok 1 evőkanál cukrot, 1 kiskanál sót, 3 evőkanál ecetet és egy pici őrölt fehérborsot. Ebbe szedem bele a megfőtt zellert, és addig hagyom benne, amíg elkészül a tartármártás.

A tejfölt, a majonézt, a mustárt, csipetnyi fehérborsot és sót, 1 evőkanál cukrot összekeverek. A kihűlt és lecsepegtetett zellert óvatosan beleforgatom. Aprított petrezselyemmel
díszítem.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss