Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplipüré édesburgonyából

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az édesburgonyapüréhez az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
  2. Egy tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon 45-50 perc alatt puhára sütjük. Félidőben átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán puhuljon.
  3. Ha készen van, egy tálba öntjük, és botmixerrel pürésítjük.
  4. Hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával összeforgatjuk, majd botmixerrel krémesítjük egy kicsit. Tálaláskor megszórhatjuk durvára tört dióval. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss