Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves zsályás zöld fűszeres gombóccal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombafejeket apróra vágjuk vagy késes aprítóval aprítsuk fel. adjuk hozzá a tejben ázott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított zöldeket.
  2. Ízesítsük, majd szórjunk hozzá annyi morzsát, hogy összeálljon a massza. Tegyük hűtőbe.
  3. Egy fazékban hevítsünk vajat és futtassuk meg rajta a felaprított vöröshagymát, adjuk hozzá a feldarabolt répát és a felkockázott burgonyát majd pirítsuk pár percig.
  4. Öntsük fel az alaplével, ízesítsük és főzzük addig amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. A levesből vegyünk ki egy merőkanál levet és kb 5 ek burgonyát, adjuk hozzá a tejfölt és botmixerrel pürésítsük.
  6. Ezután öntsük vissza a levesbe és forraljuk össze. A gombás masszából lisztes kézzel formáljunk gombócokat és tegyük forrásban lévő sós vízbe.
  7. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, szedjük ki és tálaljuk a levessel.

ISTENI LEVESEK >>> 

ÍGY HASZNÁLD A GYÓGYÍTÓ ZSÁLYÁT: AZ ALAPANYAG TITKOS ÉLETE >>> 

MÉG TÖBB KRUMPLILEVES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss