Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves gyulai kolbásszal

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megtisztítjuk a krumplit, a zöldségeket és a hagymákat, a krumplit kockára vágjuk, a zöldségeket és a kolbászt karikára.

Egy fazékba tesszük a krumplit, a zöldséget, a répát,a zellert, a paprikákat, a paradicsomot, a kolbászt, a babérleveleket és a hagymákat, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a levesünk, elkészítjük a rántást: a mangalica zsírban megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a pirospaprikát, vigyázunk, nehogy megégjen a paprika, azonnal felöntjük hideg vízzel, jól elkeverjük, és leveshez öntjük. Jól kiforraljuk, és kész a finom kolbászos krumplileves.

Friss, puha cipóval kínáljuk.

Megjegyzés

A családunk nagyon szereti ezt a régi tradicionális ételt. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss