Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves füstölt lazaccal

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.

Egy edénybem melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet. Kisebb lángon pároljuk pár percig, míg a póréhagyma megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel és a tejszínnel. Adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit (a sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós).

A füstölt lazacot vágjuk vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük még 2-3 percig.

Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss