Elkészítés: A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.
Egy edénybem melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet. Kisebb lángon pároljuk pár percig, míg a póréhagyma megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel és a tejszínnel. Adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit (a sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós).
A füstölt lazacot vágjuk vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük még 2-3 percig.
Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre