Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves bevert tojással

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg fehérrépa
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 szárzeller
  • 50 dkg újburgonya
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A bevert tojáshoz:
  • 1 evőkanál ecet
  • 4 tojás

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apróra összevágjuk. Az újburgonyát folyó víz alatt megsúroljuk, vagy héját lekaparjuk, kis kockákra daraboljuk.

Elkészítés: A felforrósított olívaolajon megfuttatjuk a sárga- és a fehérrépát meg a póréhagymát, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és felforraljuk. Ha a lé már forr, beletesszük az újburgonyát és a szárzellert. Kíméletesen főzzük, amikor épp megpuhult a burgonya, a levest levesszük a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel. A bevert tojáshoz vizet forralunk, belekeverjük az ecetet. Kis merőkanálba ütünk egy tojást, és a forró-lobogó vízbe mártjuk. Pár pillanat, és elkezd a szélén a tojásfehérje keményedni, ekkor kiborítjuk a kanálból, és beleütjük a következő tojást. Ízlés szerinti keménységre főzzük. Amikor elkészült, szűrőkanállal hideg vízbe átszedjük, abban leöblítjük, majd tálaláskor a levesbe tesszük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 303 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek