Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplilaska mangalicazsírral megkenve - Mindmegette Villámverseny

90 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzöm, forrón összetöröm és teljesen kihűtöm. Ez nagyon fontos, nem szabad még langyosnak sem lennie, mert akkor sok lisztet vesz fel, ráadásul nyúlós lesz a tészta.
  2. Teszek hozzá sót, szórok rá lisztet, de nem túl sokat. Ennél az ételnél nem lehet liszt mennyiséget írni, mert érzésre kell adagolni, csak annyi liszt kell, amennyi a krumplit összefogja.
  3. Összegyúrom, majd egy hengert sodrok belőle, amelyet darabokra vágok.
  4. Lisztezett deszkán kerekre kinyújtom, jó vékonynak kell lennie, majd száraz teflon lábasban sütöm mindkét oldalát.
  5. Amikor kisült, nem kenem meg egyenként, hanem ahogy sül egymásra rakom a laskákat, mert a gőztől jól megpuhulnak. Amikor mind kisült, akkor forrósítok zsírt és ecsettel megkenem a laskák mindkét oldalát. Forrón az igazi, még lehet rá szórni egy kevés sót.

Ezek is érdekelhetnek

Friss