Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplikrémleves pirított tökmaggal és sonkával

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. Egy lábasban olivaolajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát, a karikákra vágott újhagymát, valamint ha üvegesre párolódott, mehet bele az apróra szelt fokhagyma és a lereszelt sárgarépa is.
  2. Hozzáadjuk a majorannát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ezt követően jöhet rá a kockákra vágott krumpli, só, bors, és alaplével felöntve, fedő alatt puhára főzzük.
  3. Ha minden megfőtt, kivesszük a babérlevelet, és egy botmixer segítségével pürésítjük a levest - ha szükséges adunk még hozzá alaplevet, vagy vizet, valamint egy kis citromlevet is facsarunk hozzá. Tálaláshoz a feketeerdei sonkát csíkokra vágjuk, elkezdjük lepirítani, mellédobálunk egy marék tökmagot, valamint apróra vágott petrezselymet. Ezzel a feltéttel díszítjük a levesünket.

 MÉG TÖBB ISTENI KRÉMLEVES >>> 

Megjegyzés

Igazi téli melengető leves, amelynek krémességét nagyon jól ellensúlyozza a roppanós tökmag és a sonka. - kalmandora

Ezek is érdekelhetnek

Friss