Elkészítés: 25 dkg burgonyát megpucolunk, kockára vágjuk és puhára főzzük sós vízben. Ha kész, leszűrjük és kihűtjük, ebből lesz a gombóc. Ezt 1 tojással, liszttel (amennyit felvesz) és 1 csipet sütőporral tésztává gyúrjuk.
A maradék burgonyát a többi zöldséggel megpucoljuk, felkockázzuk. Forró olajon pár percig pároljuk, vízzel felöntjük, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, puhára főzzük.
Ha majdnem kész, a tésztából kis gombócokat formázunk, és belefőzzük a levesbe. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre