Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumpligombóc-leves II.

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 szál fehérrépa
  • 2-3 szál petrezselyemzöld
  • 1/4 zeller
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 marék zöldborsó
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • ételízesítő
  • 1 kis kanál sűrített paradicsom (elhagyható, de a savanykás íze miatt mi így szeretjük) :)
  • kevés olaj
  • A gombóchoz:
  • 2 közepes burgonya
  • 1 db tojás
  • liszt
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A leveshez a zöldséget megtisztítom, kockára vágom, majd kevés zsiradékon kicsit megpárolom. Párolás után vízzel felöntöm, ízlés szerint fűszerezem.

Közben a gombóchoz a burgonyát felteszem főni, ha megpuhult, leszűröm, és hagyom kihűlni. 10 perc múlva már lehet is kezdeni a gombóc készítését. Össze kell törni villával, majd a tojással, kevés fűszerrel és annyi liszttel, amennyit felvesz, kicsit a ragadósra kell összekeverni.

Ha a levesben a zöldségek megfőttek, vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk a krumplis tésztából, beletesszük a levesbe, és ha feljön a tetejére, kész is a levesünk.

Megjegyzés

Egyszerű és nagyszerű leves. - vadagnes

Ezek is érdekelhetnek

Friss