Elkészítés: A leveshez a zöldséget megtisztítom, kockára vágom, majd kevés zsiradékon kicsit megpárolom. Párolás után vízzel felöntöm, ízlés szerint fűszerezem.
Közben a gombóchoz a burgonyát felteszem főni, ha megpuhult, leszűröm, és hagyom kihűlni. 10 perc múlva már lehet is kezdeni a gombóc készítését. Össze kell törni villával, majd a tojással, kevés fűszerrel és annyi liszttel, amennyit felvesz, kicsit a ragadósra kell összekeverni.
Ha a levesben a zöldségek megfőttek, vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk a krumplis tésztából, beletesszük a levesbe, és ha feljön a tetejére, kész is a levesünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre