Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumpligombóc hússal töltve

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • A tésztához:
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • olaj
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a felaprított hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, és készre pároljuk.

Közben elkészítjük a krumplis tésztát (ugyanúgy, mint a szilvás gombóchoz). A főtt, tört burgonyát összekeverjük a tojással és a liszttel, sózzuk.

A tésztát fél centisre nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, közepükre húshalmokat teszünk, s gombócokat
formálunk belőle. Ezeket sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Ha megfőttek, olvasztott vajban megforgatjuk. A hús visszamaradt szaftját tejföllel elkeverjük, és ezzel tálaljuk a gombócokat.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss