hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplifánk

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután
    leszűrjük és krumplitörővel összenyomkodjuk.
  2. Hozzáadjuk az egész tojást, a sót és a liszt 3/4
    részét. Ezeket jól összedolgozzuk, ha lágy lenne a tészta akkor a maradék lisztből adunk még
    hozzá. A lényeg, hogy a tésztánk ne legyen ragadós, könnyen lehessen nyújtani.
  3. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, kb. 1cm vastagságúra kinyújtjuk, pohárral/pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajban szép barnára sütjük.
  4. Fogyaszthatjuk önmagában, de bármilyen sós -
    vagy aki szereti az ízek kavalkádját akár édes - szósszal/lekvárral. 

Megjegyzés

Olcsó, kiadós étel. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss