Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, apróbb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk és teljesen kihűtjük.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk.
A teljesen kihűlt krumpliba egyesével belekeverjük az egész tojásokat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, alaposan elkeverjük, hogy sima massza legyen.
A hússzeleteket először kukoricalisztbe forgatjuk, majd pedig a krumplis masszábamártjuk, és forró olajba helyezzük. Először lefedve alacsony hőfokon, majd a fedőt levéve és átfordítva a húst, mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá. Külön köret nem kell mellé, mert a krumplis bundával nagyon laktató.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre