Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplidiéta: kipróbáltuk a 3 napos változatot, ezeket tapasztaltuk

A tavasz a megújulás időszaka, ezzel együtt pedig a méregtelenítésé és a diétáké is. Mutatunk egy szuper hatékony módszert, amit ráadásul személyre szabottan alkalmazhatsz. Ki is próbáltuk.

Ez nem más, mint a krumpli diéta, amit több mindenre is hasznosíthatsz. Méregtelenítheted a szervezetedet, komolyabb éhezés nélkül fogyhatsz, vagy felkészülhetsz egy lébőjtkúrára. Egy enyhe lúgosító méregtelenítő diétáról van szó. Hatására kiürülnek a szervezetben felhalmozott ödémák és gyulladást keltő anyagok. A szövetek tehermentesüknek, javul a keringés, és fittebbnek, energikusabbnak érezheted magad.

Ami még nagyon jó, hogy te magad döntheted el, hogy mennyire szigorúan és mennyi ideig szeretnéd csinálni. Tarthatsz három napos kúrát, de akár négy heteset is. Persze ez attól is függ, hogy mit szeretnél elérni.

A főbb szabályok

Ahogy a nevéből is kiderül a diéta fő összetevője a krumpli. Ez azért jó, mert viszonylag laktató ételről van szó, de vigyázat nem használhatsz sem olajat, sem pedig sót az elkészítésekor, ez pedig nagyban rontja az ízélményt.

A kúra alatt nem szabad húst és édességet enni és a kávét és a tejet is teljesen mellőzni kell. Amit viszont lehet az a friss zöldség és gyümölcs. Tehát fel lehet dobni a krumplit különböző salátákkal, desszertként pedig gyümölcsöt fogyasztani. Megengedett még egy kis vaj is, valamint a zöldséglevesek, mesterséges ízesítőszerek nélkül. Egyes mintaétrendek pedig reggelinek három szelet (natúr, nem sózott!) puffasztott rizst javasolnak.

Ami fontos az a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás (minimum 2,5 liter), ez valószínűleg azoknak is menni fog, akik egyébként nem isznak sok folyadékot, mert a krumpli elég szomjúságkeltő tud lenni. Ez segíti a méregtelenítést. Lehet inni teát is (édesítés nélkül), az alkoholfogyasztás természetesen nem megengedett.

Néhány példa

Hogy milyen formában fogyaszthatjuk a krumplit? Mutatunk néhány példát.

Héjában főtt burgonya

Héjában sült burgonya >>> 

Burgonyapüré >>> 

Petrezselymes burgonya >>> 

Számos mintaétrendet lehet találni, te magad szabod meg, hogy mennyire szigorút választasz, van spártai és megengedőbb változat is, olyan is, ami heti egyszer engedélyezi a húst.

Személyes tapasztalatok

Én egy három napos diétát választottam kipróbálásra. A reggelim a három szelet puffasztott rizs volt paradicsommal, az ebédem és a vacsorám pedig természetesen a krumpli valamilyen formája, salátával vagy reszelt répával, krumplipüré hagymával. A főétkezések között pedig gyümölcsök. Nem szabtam meg magamnak, hogy mennyi krumplit ehetek, de nem kívántam belőle sokat. Éhségérzetet nem tapasztaltam, a „jaj már megint krumpli” érzést viszont igen. Hiányzott a só és a hús is, utóbbi valószínűleg leginkább csak azért, mert megszoktam, hogy azt fogyasztom feltétnek, ha burgonyát eszek.

A három nap alatt azért megfordult a fejemben, hogy milyen jó lesz majd mást is enni és az édességre is gondoltam. De az első diétamentes nap nem volt nagy katarzis, sőt alig bírtam megenni egy tál lightos ételt (roston csirkemellet rizzsel), nagyjából a feléig esett jól utána már jóllakottnak éreztem magam. A cukrászdába sem rohantam, mert nem kívántam az édességet és azóta is mérsékeltebben kívánom, mint korábban. Tehát a szokásaink átalakításához is jól jöhet a diéta. Emellett némi fogyást is tapasztaltam és valóban jobb lett a közérzetem.

KRUMPLIDIÉTÁVAL FOGYOTT 9 NAP ALATT 7 KILÓT A SHOP STOP RENDEZŐJE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss