Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémtúrós meggytorta csokoládéval

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál liszt
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg krémtúró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 csomag zselatinpor
  • 15 dkg friss, fagyasztott vagy befőtt meggy
  • A torta bevonásához:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg meggy

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a sütőporral elkevert lisztet, és lazán összeforgatjuk. Ezután a piskótatésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, eligazítjuk, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítva kihűtjük.

A töltelékhez a krémtúrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal elkeverjük, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal, összekeverjük a fél deci forró vízben feloldott zselatinnal, a levétől kinyomkodott kimagozott meggyel.

A kihűlt piskótát tortagyűrűbe tesszük, ráöntjük a krémtúrós tölteléket, eligazítjuk, majd hűtőben 1 óra alatt megdermesztjük.

A torta bevonásához vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét. 7 centi szélességben, 70 centi hosszúságban megkenünk csokival egy hosszában félbehajtott 80 centi hosszú alufóliacsíkot, és egy gyors mozdulattal szorosan a lehűtött, tortagyűrűtől megszabadított torta köré csavarjuk, hűtőbe tesszük.

Ha megdermedt, kivesszük a hűtőből, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, a torta tetejét megdíszítjük csillagcsöves habzsákból kinyomott tejszínhabbal, meggyszemekkel és friss citromfűvel. Hidegen, forró vízbe mártott késsel, cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Fontos, hogy amikor a csokoládéval megkent alufóliát a torta köré csavarjuk, kézzel óvatosan nyomkodjuk körbe, hogy a csoki mindenütt a torta oldalához tapadjon, majd alaposan hűtsük le, mert csak így tudjuk szépen lehúzni róla a fóliát.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss